Wat praktische info

Lid worden

Gratis voor -18 jarigen. € 5 voor + 18 jarigen

Deze inschrijving geldt voor de hoofdbibliotheek en haar filiaal. Enkel met een geldige bibliotheekpas of met uw elektronische identiteitskaart kunnen materialen ontleend worden. 

Ontlenen

  • Gedrukte materialen (boeken, tijdschriften,strips,...) = GRATIS
  • Cd's = 0,50 euro / cd
  • Dvd-film = 1 euro / dvd
  • DVD-serie = 2 euro / dvd-box
  • Games = 2 euro / game
  • E-reader = 5 euro (met 8 e-books naar keuze)/ E-reader

Uitleentermijn

4 weken

Te laat : Maningen

Indien u de geleende werken of materialen te laat terugbrengt, betaalt u maningsgeld per uitlening per begonnen week achterstand, gerekend vanaf de eerste dag te laat.

De kostprijs van de maningsbrief en de kosten voor het verzenden ervan zijn voor uw rekening.  Blijft u verder in gebreke, dan kan de bibliotheek een beroep doen op bestaande wettelijke middelen.  De kosten hiervoor zijn voor u.

Voor gedrukte materialen betaalt u € 0,30  per uitlening en per week achterstand. Voor een cd bedraagt dit € 0,50 . Voor een dvd is dit € 1,00 ,en voor een dvd-serie of game € 2,00 per week te laat.

 Reserveren

Werken die zijn uitgeleend kunnen gratis  worden gereserveerd. De gereserveerde werken blijven één week ter beschikking. Werken die niet voorhanden zijn, kunnen in raam van het reglement op het leenverkeer onder bibliotheken worden aangevraagd. De hieraan verbonden kosten vallen ten laste van de aanvrager en dit ten belope van 1,50 euro